Калина

Головна| Мій профіль| Реєстрація| Вихід| Вхід


П`ятниця, 19.04.2024, 00:40

Ви увійшли як Гость|
Група "Гості"
Вітаю Вас Гость |RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вітаємо [28]
Свято, ювілей
Події у світі [39]
Новини, події, відгуки
Наші нагороди [3]
Корисно знати [15]
Моя країна - Україна [11]
Пам`ятні дати [3]
Банери друзів
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Ми в каталогах



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Каталог интернет-ресурсов - MediumSEARCH.com

Белый каталог сайтов

Украина-Сегодня: Каталог сайтов


Мультиплеєр
Головна » 2012 » Вересень » 8 » 8 вересня - Міжнародний день грамотності
18:17
8 вересня - Міжнародний день грамотності
Міжнародний день грамотності
Граматика повеліває навіть королями
Ж.-Б. Мольєр

Грамотність є не тільки додатком до вже здобутих знань і навичок, але й надійним помічником у житті кожної людини в інформаційному суспільстві. Стрімкий розвиток у всіх сферах діяльності з одночасною глобалізацією вимагає від людини, ким би вона не була і де б не мешкала, миттєво відгукуватися на вимоги часу. Грамотність, належний рівень якої підтримують і розвивають, стає запорукою підвищення професійної кваліфікації, і як наслідок, працевлаштування.
Рівень грамотності сьогочасної людини невід’ємно пов’язаний із вмінням користуватися новітніми технологіями, зокрема використовувати сучасні засоби масової інформації та комп’ютерної техніки. Інформаційна грамотність – це грамотність науково-технічна та правова. Грамотна людина має свою думку та вміє правильно її виражати. Одним із заходів, необхідних для підвищення суспільної грамотності, є розширення доступу до засобів масової інформації, як каналів поширення думок.
Україна розпочала самостійно торувати свій незалежний шлях. Логічно, що багато колишніх державних пріоритетів нівелювалося, але обов’язкова початкова та середня освіта, мережа бібліотек, проведення освітніх заходів – прагнення до тотальної грамотності нації завжди було, є та буде. Всі українці, які хочуть добра своїм дітям, мають прищепити їм бажання до самовдосконалення, сміливість у здобутті нових знань, відвертість і щирість у висловлюванні думок, любов до книжок, навички роботи з сучасними інформаційними технологіями, розуміння й усвідомлення глобальних проблем людства та шляхів їх подолання – одне слово те, що складає грамотність сучасної людини.
(Департамент комунікацій влади та громадськості Секретаріату Кабінету Міністрів України; http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=47221550)
Категорія: Події у світі | Переглядів: 2633 | Додав: Margarita | Теги: свято, Міжнародний день грамотності, Граматика, грамотність | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Годинник
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Корисні сайти

Освітній портал

Наша кнопка
         Вставте цей код на свій сайт
Хмаринка тегів
Наші гості
free counters

Copyright MyCorp © 2024