Калина

Головна| Мій профіль| Реєстрація| Вихід| Вхід


П`ятниця, 19.04.2024, 14:58

Ви увійшли як Гость|
Група "Гості"
Вітаю Вас Гость |RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Осипенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів [8]
Сьогодні свято у школі! [1]
Цікавинки нашого класу [4]
Життя [5]
Суспільство, в якому живемо [4]
Традиції, звичаї, обряди [15]
Веселунки [4]
Мудрість і краса [4]
Великдень [4]
І генії кохають... [3]
Мистецтво [2]
Україна вчора, сьогодні, завтра [11]
Банери друзів
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Ми в каталогах



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Каталог интернет-ресурсов - MediumSEARCH.com

Белый каталог сайтов

Украина-Сегодня: Каталог сайтов


Мультиплеєр
Головна » 2011 » Серпень » 24 » Солонська Людмила Анатоліївна
01:17
Солонська Людмила Анатоліївна
Щирість, чесність, доброта…

Що таке чесність?
Чесність – це  відкрите, 
щире ставлення. 
Нечесність – це таємне,
приховане ставлення.
                                 А.Макаренко
Пам`ятаю цю вчительку ще зі свого дитинства. Ми з подругою були у кабінеті її мами (викладача англійської мови) – аж ось на порозі з`явилася запальна брюнетка у білосніжній сукні. Цей яскравий контраст виокремлював її серед інших, але найбільше мені запам`ятались її очі, виразні, повні енергії добра.
Людмила Анатоліївна – неординарна особистість. 
Зараз, ставши її колегою і спілкуючись із Людмилою Анатоліївною, завжди ловлю себе на думці: «Звідки у цієї жінки така непідкупна відвертість? Як, у наш нелегкий час, ця жінка може випромінювати скільки щирості й доброти? Де джерела її життєвого оптимізму?» А відповідь проста як все геніальне і мудра як наш світ: вона – жінка… Жінка, покликання якої бути завжди серед людей, які не вибачають хиб, гостро реагують на неправду і вміють цінувати доброту – діти.
Працюючи учителем англійської мови, Людмила Анатоліївна пропагує стандарти європейського життя, бо сам предмет, його специфіка, спонукає до формування в учнів таких важливих навичок – самоорганізація, вміння висловлюватися красиво і грамотно, відстоювати власну точку зору, а головне – багато працювати. Учні з нетерпін¬ням чекають зустрічей з улюбленою вчителькою. Кожний її урок — неповторний. Діти не тільки вчаться опановувати знання з іноземної мови, а й бути людьми, бути творцями прекрасного.
Організація навчально-виховного процесу у роботі вчительки – це, перш за все, увага і турбота до дитини, її потреб, щире вболівання за невдачі, допомога у їх подоланні, а також радість серця, коли учень ділиться своїми досягненнями. Чутлива душа Людмили Анатоліївни завжди відгукується на найтонші порухи дитини. Особливо це відчутно на уроках, де ненав`язливо, коректно, зрозуміло і доступно викладається доволі складний матеріал. Та учні не втрачають зацікавленості у вивченні предмета, бо вдало сформульована мотивація навчальної діяльності, спрямована на перспективність і співпрацю між учителем і учнем. Вона по-справжньому любить, знає і вміє... Любить – школу, дітей, життя, англійську мову; знає – методи, підходи, технології навчання; вміє – розказати, пояснити, навчити. Вона володіє одним з найбільших благ – мудрістю. 
У роботі як класного керівника переважають демократичні форми і методи роботи з виховання дитини, що є не мало значущим фактором для формування її як сучасної особистості, повноцінного і цілісного члена суспільства третього тисячоліття. 
Визначною рисою як учителя є чесність, чесне ставлення до своєї справи і до кожної людини, з якою зводить життя. На думку Ж.Ж.Руссо:«...Чесність набагато дорожча порядним людям, ніж вченість людям освіченим», – і це у повній мірі стосується Людмили Анатоліївни. А ще – чуйна, доброзичлива, мудра. Саме за це її поважають і цінують колеги-вчителі, співпрацівники, обравши вдруге головою профкому школи. Як голова профкому, людина активної життєвої позиції, Людмила Анатоліївна щиро і від усього серця пишається тим, що її рідна Осипенківська школа, маючи добру славу в Бердянському районі, користується попитом у батьків – не гімназія, ліцей, а хороша загальноосвітня школа.   
Життя й діяльності Людмили Анатоліївни мають на меті одне – жити чесно, творити щиро, а добро завжди відгукнеться. Красою розуму вчителька викликає захоплення, а красою душі змушує поважати. Вона незламна духом, сильна волею, наполеглива працею, неповторна, чарівна, ніжна. У її руках ніколи не згасне смолоскип просвіти, а благословенна праця буде славитися віками.

Категорія: Осипенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів | Переглядів: 1156 | Додав: Margarita | Теги: учителі, філологи, колеги, Осипенківська ЗШ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 Куриленко  

2 Margarita  

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Годинник
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Корисні сайти

Освітній портал

Архів статей
Наша кнопка
         Вставте цей код на свій сайт
Хмаринка тегів
Наші гості
free counters

Copyright MyCorp © 2024