Калина

Головна| Мій профіль| Реєстрація| Вихід| Вхід


П`ятниця, 29.03.2024, 18:43

Ви увійшли як Гость|
Група "Гості"
Вітаю Вас Гость |RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Осипенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів [8]
Сьогодні свято у школі! [1]
Цікавинки нашого класу [4]
Життя [5]
Суспільство, в якому живемо [4]
Традиції, звичаї, обряди [15]
Веселунки [4]
Мудрість і краса [4]
Великдень [4]
І генії кохають... [3]
Мистецтво [2]
Україна вчора, сьогодні, завтра [11]
Банери друзів
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Ми в каталогах



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Каталог интернет-ресурсов - MediumSEARCH.com

Белый каталог сайтов

Украина-Сегодня: Каталог сайтов


Мультиплеєр
Головна » 2014 » Січень » 7 » Різдво в Україні
14:02
Різдво в Україні

Різдво в Україні

Різдво — дивне свято, це свято народження Ісуса Христа, і він відзначається напередодні 7 січня. В середині IV століття воно було встановлене римсько-католицькою церквою як окреме свято, а за юліанським календарем його відзначали 25 грудня. У X столітті, з введенням християнства на Русі, Різдво було змішане з місцевим язичницьким святом повернення сонця або початком сільськогосподарського року. У деяких місцях використовувалося доріздвяна назва свята — Коляда. Переддень Різдва вважається найцікавішою частиною свята, тому що включає ритуальні і магічні обряди, які провіщають гарний урожай і довге життя. Колядування — характерна риса свята, воно виражає пошану господарю будинку і його дітям і інколи супроводжується ляльковим театром (вертепом).

Релігійне свято триває три дні і включає літургії, колядування, відвідування і розважання родичів і знайомих. Різдвяна ялинка прийшла до нас із Західної Європи, але сьогодні вона вважається елементом святкування Нового року в Україні.

«Свята вечеря» напередодні Різдва — це вечеря, яка включає 12 ритуальних страв, які не містять м’яса і молока. Порядок подачі страв і самі страви не мають принципового значення. Наприклад, за гуцулською традицією, страви подають в такому порядку: боби, риба, варена картопля, вареники, голубці, кутя, картопляне пюре з часником, компот, сливи з квасолею і інші страви.

Різдво — це свято, коли всі члени сім’ї збираються разом. Це свято радості. В порівнянні з Великобританією та іншими країнами, українці цього дня не обмінюються подарунками. Протягом багатьох років лише релігійні люди відзначали це свято, але сьогодні це офіційне державне свято. Діти люблять веселитися цього дня, вони ходять від дверей до дверей, співають колядки і люди дають їм солодощі. Як уже згадувалося, кутя — це традиційна українська різдвяна страва. Її готують матері, а хрещені відносять хрещеним батькам. Хоча це свято з’явилося давно, в наші дні багато людей теж люблять ходити до церкви і слухати різдвяні проповіді.

Категорія: Традиції, звичаї, обряди | Переглядів: 990 | Додав: Margarita | Теги: Різдво в Україні, звичаї, Різдво, традиції | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Годинник
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Корисні сайти

Освітній портал

Архів статей
Наша кнопка
         Вставте цей код на свій сайт
Хмаринка тегів
Наші гості
free counters

Copyright MyCorp © 2024