Калина

Головна| Мій профіль| Реєстрація| Вихід| Вхід


П`ятниця, 29.03.2024, 18:45

Ви увійшли як Гость|
Група "Гості"
Вітаю Вас Гость |RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Осипенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів [8]
Сьогодні свято у школі! [1]
Цікавинки нашого класу [4]
Життя [5]
Суспільство, в якому живемо [4]
Традиції, звичаї, обряди [15]
Веселунки [4]
Мудрість і краса [4]
Великдень [4]
І генії кохають... [3]
Мистецтво [2]
Україна вчора, сьогодні, завтра [11]
Банери друзів
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Ми в каталогах



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Каталог интернет-ресурсов - MediumSEARCH.com

Белый каталог сайтов

Украина-Сегодня: Каталог сайтов


Мультиплеєр
Головна » 2011 » Листопад » 8 » Мехеда Ніна Митрофанівна
20:07
Мехеда Ніна Митрофанівна
Вітаємо колегу 
Стежки, стежки мереживом снуються,
Нема їм ні початку, ні кінця.
Вузькі, широкі - всі в одну зіллються,
В оту дорогу, що зовуть життям.
Віктор Геращенко

Осінь - щедра пора на врожай та красу, та є у неї особлива щедрість - на добрих і прекрасних учителів, справжніх майстрів своєї справи. Саме восени свій 90-річний ювілей святкувала учителька Осипенківської школи Мехеда Ніна Митрофанівна.

 Народилася Ніна Митрофанівна 1921 року у сім`ї бідняка, була третьою дитиною, Коли дівчинці виповнилося сім місяців, родина втратила батька-годувальника. У 1929 році пішла до школи, яку закінчила на відмінно. Директор Біловол Пилип Гаврилович запропонував дівчині продовжити навчання, але... бідність. Годі на допомогу прийшли рідні та близькі – сестра дала плаття, тітка тапочки, а головне - мама продала корову (годувальницю сім'ї). Всі розуміли, що дівчині треба дати шанс.

Вступила Ніна Митрофанівна в Дніпропетровський університет, але Велика Вітчизняна війна змусила змінити безтурботні студентські роки на роки випробовувань. Працюючи після другого курсу завучем одного з дитбудинків під Запоріжжям, Ніна Митрофанівна займалася евакуацією 177 дітей і 13 педагогів. У вересні 1941 року три вагони з дітьми і один з продуктами прибув у Сталінградську область, де у Лемешкінському районі, с. Федорівка продовжувала працювати у школі з комбінованими класами.

Після війни продовжила навчання, повернулася у рідне Осипенко. Один рік працювала у Новопетрівській школі, а потім перейшла у Осипенківську восьмирічну школу. 44 роки присвятила Ніна Митрофанівна навчанню дітей української мови та літератури, прищеплювала любов до рідного слова, виховувала справжніми патріотами. 21 рік займалася адміністративною роботою – заступник директора з навчальної частини. Була одним із учителів, що працювали за Липецьким методом навчання. Уроки Ніни Митрофанівни відзначалися досконалим застосуванням основ методики викладання предмету та власними пошуками нових підходів учителя. Робота Мехеди Н.М. двічі була поцінована знаками «Відмінник народної освіти», грамотами Міністерства освіти, медаллю «Ветеран праці».

Зі словами вдячності і щирої поваги звертаються у ці осінні дні односільчани-учні, колеги-вчителі до Вас, шановна ювілярко, спасибі за невтомну працю, за щирість і розуміння, за щедрість і любов. Усі професії на землі від Учителя, а Учитель – від Бога. Земний Вам уклін, Учителю!

З повагою колектив Осипенківської 3Ш І-ІІІ ступенів.


Категорія: Осипенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів | Переглядів: 1062 | Додав: Margarita | Теги: вітаємо, Осипенківська ЗШ, ювілей, учитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Годинник
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Корисні сайти

Освітній портал

Архів статей
Наша кнопка
         Вставте цей код на свій сайт
Хмаринка тегів
Наші гості
free counters

Copyright MyCorp © 2024