Калина

Головна| Мій профіль| Реєстрація| Вихід| Вхід


Четвер, 25.04.2024, 11:30

Ви увійшли як Гость|
Група "Гості"
Вітаю Вас Гость |RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Осипенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів [8]
Сьогодні свято у школі! [1]
Цікавинки нашого класу [4]
Життя [5]
Суспільство, в якому живемо [4]
Традиції, звичаї, обряди [15]
Веселунки [4]
Мудрість і краса [4]
Великдень [4]
І генії кохають... [3]
Мистецтво [2]
Україна вчора, сьогодні, завтра [11]
Банери друзів
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Ми в каталогах



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Каталог интернет-ресурсов - MediumSEARCH.com

Белый каталог сайтов

Украина-Сегодня: Каталог сайтов


Мультиплеєр
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Масляна в Україні
20:44
Масляна в Україні
Проводжаємо українську зиму
Масляна, Масниця, Запусти, Пущення - так у нас на Україні називають останній тиждень перед Великим постом. Це свято прийшло до нас як симбіоз язичницьких і християнських традицій. Масляна - тиждень радості і веселощів. Ще за язичництва у ці дні проводжали зиму, а весну зустрічали сміхом і розвагами, втішаючись щорічному пробудженню природи. У часи християнства Запусти не втратили свого радісного настрою. Адже попереду 7 тижнів Великого посту, часу обмежень і роздумів.
Під час Масляної влаштовували гуляння і забави, і кожен день тижня мав свої традиції і звичаї. Отже, у понеділок розпочинали Запусти жінки походом до корчми. У цей день влаштовували спуски на санчатах з крижаної гірки, гойдалки і каруселі, катання на конях, прикрашених кольоровими стрічками і дзвіночками. Перший спечений млинець віддавали бідним.

У вівторок розваги не припинялись, крім того у цей день починали ходити у гості. І у середу зяті частувалися млинцями у тещі і тестя. У четвер не можна було шити і прясти, тому жінки знову могли частуватися і навідувати одна одну. П'ятниця - день, коли тещі навідували зятів, частувалися, а потім зять був зобов'язаний влаштувати для тещі катання на конях. Особливе значення мала неділя - останній день напередодні Великого посту. Вона має назву Прощена неділя. У цей день належиться попросити прощення за всі образи і провини у рідних і друзів, щоб розпочати піст з чистим серцем.
Протягом Запуст готували традиційні страви. На відміну від Росії, де Масляна асоціюється виключно з млинцями, на Україні ще традиційно і щодня готували вареники з сиром і сметаною. Про млинці, щоправда, також не забували і готували їх за різноманітними рецептами і з пшеничного, і з гречаного борошна. Спробуйте один з рецептів і хоч на одинь день пориньте в атмосферу Масляної, сповненої веселощів, розваг і неповторних ароматів свіжих млинців і вареничків.

Млинці з гречаного борошна 
Інгредієнти:
Вихід: 4 порції, кожна по 800 ккал
1 пакетик сухих дріжджів або 1 паличка свіжих дріжджів,
1/2 л молока,
125 г пшеничного борошна,
375 г гречаного борошна,
4 яйця,
сіль,
1 ч. л. цукру,
100 г вершкового масла або маргарину.
Спосіб приготування:
В 1/2 чашки теплого молока розпустити дріжджі, додати 1 ч. л. борошна, перемішати і на півгодини поставити сходити.
В миску покласти пшеничне та гречане борошно, решту молока, яйця, сіль та цукор і змішати із висходженими дріжджами. Вимісити тісто електромішалкою, накрити його чистим рушником і поставити на сходження на відкинуті дверцята нагрітої до 50°С духовки.
Потім випікати млинці на сковороді, змазані жиром. Млинці посипати корицею та цукром і подати до столу з яблучним компотом, приготованим з лимонною цедрою та паличкою кориці.
Категорія: Традиції, звичаї, обряди | Переглядів: 931 | Додав: Margarita | Теги: свято в Україні, свято, рецепт, Масляна, Масниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Годинник
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Корисні сайти

Освітній портал

Архів статей
Наша кнопка
         Вставте цей код на свій сайт
Хмаринка тегів
Наші гості
free counters

Copyright MyCorp © 2024