Калина

Головна| Мій профіль| Реєстрація| Вихід| Вхід


Четвер, 18.04.2024, 18:33

Ви увійшли як Гость|
Група "Гості"
Вітаю Вас Гость |RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Осипенківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів [8]
Сьогодні свято у школі! [1]
Цікавинки нашого класу [4]
Життя [5]
Суспільство, в якому живемо [4]
Традиції, звичаї, обряди [15]
Веселунки [4]
Мудрість і краса [4]
Великдень [4]
І генії кохають... [3]
Мистецтво [2]
Україна вчора, сьогодні, завтра [11]
Банери друзів
Форма входу
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Ми в каталогах



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

Каталог интернет-ресурсов - MediumSEARCH.com

Белый каталог сайтов

Украина-Сегодня: Каталог сайтов


Мультиплеєр
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » 14 жовтня - ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ
17:28
14 жовтня - ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

14 жовтня - 

ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

    Чудесна подія, на згадку про яку було встановлено свято Покрови, трапилась у 910 році в місті Константинополі. Арабське військо вдерлося в грецьку імперію і підійшло до міста. Народ перед лицем такої небезпеки щиро молився до Господа і Пресвятої Богородиці про захист і звільнення від ворогів. І їхня молитва була почута. 
    Під час всенічного богослужіння святий Андрій Юродивий та його учень святий Єпіфаній побачили в повітрі чудесне з`явлення Пресвятої Діви Богородиці в оточенні ангелів, пророків та апостолів. Уся осяяна неземним світлом. Вона молилася про спасіння світу і покривала християн своїм омофором. Це знаменувало її опіку та захист. Побачивши це чудесне з`явлення, святий Андрій запитав у Єпіфанія: “Чи бачиш ,брате, Царицю всіх, яка молиться за весь світ?” – “ Бачу, святий отче, і тремчу,” – відповів йому Єпіфаній. Святі мужі сповістили усім присутнім у храмі про це видіння.
Мешканці Константинополя, почувши про цю подію, зраділи і впевнились, що Бог молитвами Заступниці визволить їх від ворогів. Так і сталося. Невдовзі після чудесного видіння вороже військо було переможене. Тому Церква встановила в цей день – 14 жовтня (за новим стилем) відзначити свято Покрови Пресвятої Богородиці та Пріснодіви Марії.
    Свято Покрови нагадує нам, вірним Церкви Христової, що ми знаходимося під захистом. Цей захист здійснює Церква Небесна. Адже Церква існує в двох вимірах: земному і небесному. Тих, хто охрестився і приєднався до Церкви, апостол навчає: “Ви приступили до гори Сіонської, і до міста Бога Живого, до Єрусалиму небесного, і до десятків тисяч анголів, і до Церкви перворождених, на небі написаних, і до Судді всіх – до Бога, і до духів удосконалених праведників, і до Посередника Нового Заповіту – до Ісуса”. Це значить, що померлі у вірі наші брати і сестри не відділені від нас прірвою смерті, а близькі до нас завдяки Богу, в якого “ всі живі”.
    Церква Небесна названа церквою святкуючою, торжествуючою. Це тому, що ті, хто увійшов до неї, досягнув бачення Бога, перебувають у Божій присутності, стали “переможцями, яким дано сісти на престолі з Христом, як і Він переміг був з Отцем Своїм і сів на престолі Його”. Церква земна названа воюючою, бо веде боротьбу проти зла, за словом апостола, “змагається до крові, борючись проти гріха”. Потужною допомогою в цій духовній боротьбі й захистом від скорбот і напастей є молитовна підтримка святих – допомога Церкви Небесної. Адже ,”вуха Господні до праведних, а очі Його до їхніх прохань”. Господь чує всі молитви, але молитва праведної людини має більшу силу й вагу. 
    Про те, що дуже могутня ревна молитва праведного, окрім святого письма, свідчить безліч випадків допомоги по молитвах святих, про які розповідає історія Церкви. І сьогоднішній досвід Церкви не менш насичений свідченнями сили молитви праведників: живих і спочилих.
    Покрова – це символ молитовного захисту Церкви. Адже Богородиця знаменує Собою Церкву і в першу чергу – небесну її частину, бо перебуває в світі невидимому, на небесах. Богородиця є також найбільшою молитвеницею Церкви Небесної. Найдосконаліша з людей, Яка через народження Боголюдини поєднала небо й землю. 
    З перших часів християнства віруючі знали силу Її молитов і завжди прикликали Її в молитвах, просили Її допомоги. І ми віруємо, що Спаситель ні в чому не може відмовити Своїй Матері, коли Вона просить Його за людей. Вона не може не піклуватися про долю кожного з нас, якщо заради всіх Її Син прийняв нестерпні страждання. Вона не може не любити тих, які кров’ю Її Сина “куплені “для Царства Небесного. Нам лише слід бути гідними Її любові. Святий Григорій Богослов говорив :”Як хмара закриває сяйво сонячного проміння, так грішник, що не хоче визнавати своїх гріхів і зректися їх, закриває для себе промені Божої любові і милосердя Божої Матері“.

    Андрій і Наталія Ротченкови,
викладачі Центру християнського виховання 
дітей та молоді при Волинській духовній семінарії.

Передруковано.
Оригінальну версію шукайте за адресою:
http://volyn.com.ua/?rub=10&article=0&arch=106

Категорія: Традиції, звичаї, обряди | Переглядів: 776 | Додав: Margarita | Теги: ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ, Свята моєї Батьківщини, звичаї, традиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Годинник
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні сайти

Освітній портал

Архів статей
Наша кнопка
         Вставте цей код на свій сайт
Хмаринка тегів
Наші гості
free counters

Copyright MyCorp © 2024